Tuesday, December 15, 2009

Reflektion: Kursstart

Något försenat kommer här några ord om kursstarten på "Ljud och rörlig bild". Längtan till jullovet är inte större än att man kan ha jäkligt roligt med kamera och mikrofon. Vi är faktiskt färdiga med den första riktiga uppgiften, A möter B, och vi är nöjda.

Vi filmade på måndag, totalt en kvart blev det, eftersom vi tydligen planerat scenerna noggrant. På tisdag redigerade vi, klippte och lade ljud. Vi har inte haft några stora problem hittils mer än det något kalla vädret som frös händerna på samtliga kameramän.

Ljudmiljöerna varierade ganska mycket så vi använde en del förinspelat ljud. Vi valde medvetet att inte ha med en extra mikrofon för att fånga upp ljuden heller, eftersom vi tyckte scenerna var bättre bildligt än ljudmässigt. De flesta scenerna är ljudsatta med musik istället. Ljusförhållandena ställde till det lite (någon enstaka scen blev för mörk) då det snöade och var grått ute, men vi löste det så pass att det knappast märks i filmen.

Kursen har hittils varit kul som sagt, och jag tyckte framför allt om föreläsningen om klippning och ljussättning som hölls på onsdagen. Det känns som att man lär sig mycket av såna experter på området, och bra exempel fick vi också.

Hoppas resten blir lika roligt.

No comments:

Post a Comment